Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Lions muzikaal spektakel Queen in Concert

Na een stilte van 10 jaar blaast Lionsclub Zevenhuizen het voorjaarsconcert nieuw leven in met “Queen in Concert”. Op zaterdagavond 2 maart 2024 is de Hervormde Kerk in Zevenhuizen de muziekzaal waar klassiek rock ontmoet. De kaartverkoop is begonnen.

“We are the Champions”, “Innuendo” en natuurlijk het bombastische “Bohemian Rhapsody”: wie kent deze nummers van rockband Queen niet? Zaterdagavond 2 maart 2024 vanaf 20:00 uur klinken onder andere deze nummers in de Hervormde Kerk in Zevenhuizen in een harmonische uitvoering van orkest en vleugel.

Lionslid Patrick van der Meer nam het initiatief tot het voorjaarsconcert: “Mijn vrouw Madeleine Boertje is dirigent van harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude en gezamenlijk met Bernd van den Bos op vleugel garanderen deze topmusici een spetterende uitvoering van Queen. Klassiek ontmoet rock, dus”.

Madeleine Boertje is een bekend gezicht in Zuidplas, met onder meer een lespraktijk dwarsfluit en als muziekdocent. Ook geeft ze regelmatig concerten als solist en als dirigent van verschillende orkesten. Bernd van den Bos is de vaste pianist van Brigitte Kaandorp en heeft op het podium gestaan met Paul de Leeuw, Jenny Arean, Louis van Dijk, André van Duin en Simone Kleinsma. Ook is hij de pianist en bandleider in het tv-programma ‘Klassiekers met Kleinsma’. Momenteel reist Bernd door het land met zijn eigen theaterproductie Freddie Mercury on piano. Tijdens het concert krijgt het publiek dan ook de gelegenheid om verzoeknummers aan te vragen, waarop Bernd zal improviseren.

Natuurlijk zal tijdens dit concert de Queen Symphony van Tolga Kashif klinken, een muzikale reis door de parels van Queen nummers. Deze symphony werd door Erik Somers herschreven voor een groot harmonieorkest. En speciaal voor dit concert heeft hij het bekende ‘We are the Champions’ gearrangeerd voor vleugel en harmonieorkest.
De opbrengst van het concert is bestemd voor het goede doel ‘Stichting Zuidplas Helpt’. Deze stichting helpt inwoners van Zuidplas die incidentele, schrijnende of bedreigende nood ervaren.

De kaartverkoop is inmiddels begonnen en via www.lionsclubzevenhuizen.nl kunt u uw kaartjes ad €25 bestellen. Laat u betoveren tijdens een heerlijke muzikale avond op 2 maart as en ondersteun tegelijkertijd het goede doel: dat is dubbel genieten!