Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Zuidplas Muziek Festival 2023

Het jaarlijkse muziekfestival in de gemeente Zuidplas, bekend als ‘Bekoorlijk 7huizen’, vond plaats in verschillende locaties. Koren traden op in de Ontmoetingskerk in Zevenhuizen, een salonorkest speelde in verzorgingstehuis De Zevenster, en er vond een play-in plaats in de theaterzaal van cultuurcentrum Swanla. Leerlingen van muziekschool MOZ-Art verleenden ook hun medewerking.

Het programma in de Ontmoetingskerk omvatte optredens van verschillende koren, waaronder Popkoor TOPAZ, Shanty- en folkkoor Het Kraaiennest, Euterpe, De Zingerij, Het Kraaiennest en Viswijvenkoor Sootjevisch. Er was ook een gezamenlijke uitvoering met het play-in orkest.

De Play-in voor harmonieorkest-spelers vond plaats in de theaterzaal van Swanla onder leiding van dirigent Dominique Capello. Ze repeteerden werken voor harmonieorkest en het nummer “Lemon Tree” dat ze samen met het koor zouden uitvoeren.

Het dagprogramma voor de Play-in omvatte repetities, een lunchpauze en een gezamenlijke repetitie met koorleden. De afsluiting vond plaats in het bijzijn van publiek.