Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Viswijvenkoor Sootjevisch viert 25 jarig bestaan

Afgelopen zondagmiddag 30 oktober vierde viswijvenkoor Sootjevisch haar 25 jarig jubuleum in dorpshuis Swanla te Zevenhuizen. Om 1 uur kon eerst worden genoten van een taartenbuffet. En om 2 uur was het zover en kon na een openingswoord door wethouder Frans Klovert, die daarnaast ook nog een opgerold papier overhandigd. En dan kan het feest dan ook echt gaan beginnen.

Aan de hand van het levensverhaal van het koor, worden bijpassende liederen gezongen en worden ook verschillende hoogtepunten benoemd die ze hebben gehad in de afgelopen 25 jaar. In die periode hebben ze optredens gegeven in binnen- of buitenland op folklore festivals, braderieën, havendagen en (besloten) feesten. Sootjevisch is een koor bestaande uit 25 zingende vrouwen en tegenwoordig onder leiding van dirigent Madeleine Boertje. Ze werden ook nu weer begeleid door hun eigen combo.

Naast het combo kregen ze in de loop van hun optreden ondersteuning van pater Moeskroen, waarmee ze o.a. het bekende lied roodkapje samen speelde en zongen. Maar ook het door Vincent gezongen nummer 100 jaar. Toen was het tijd voor een eigen lied van Sootjevisch, ga je mee naar Zevenhuizen en werd daarna met het lied laat maar waaien het gezamelijke gedeelte afgesloten.

In de pauze werden de aanwezige voorzien van bitterballen en stukjes haring, iets wat iedereen goed kan waarderen. De pauze werd door veel mensen gebruikt om even bij te praten met elkaar. Maar toen was het toch echt weer tijd voor muziek en ging Pater Moeskroen alleen een optreden geven, na even een paar nummers afwachten kwamen er steeds meer mensen van hun stoelen af en was er een gezellig dansende menigte voor het podium te vinden.

Aan het eind zongen de leden van Sootjevisch nog een keer mee met Pater Moeskroen en daarna was het tijd voor diegene die zich daarvoor hadden opgegeven aan te schuiven bij het stampottenbuffet.