Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Opening Kinderboekenweek in Zuidplas

De officiële opening van de Kinderboekenweek 2023 vond op woensdagmorgen 4 oktober plaats bij OBS’s ’t Reigerbos locatie Zaagmolenpad. Nadat alle klassen naar buiten waren gekomen en de ouders er omheen stonden, werd de muziek op het plein zachter gezet en was het directeur Edward den Heeten die iedereen welkom heten.

Hierna kreeg wethouder Frans Klovert het woord en die ging met de microfoon naar verschillende leerlingen om te vragen waarom ze met z’n alle buiten stonden. Waarbij we steeds een stukje verder kwamen en na een aantal pogingen was het iedereen duidelijk dat het ging om de kinderboeken week. En dat het thema dit jaar ‘Bij mij thuis’ is. Waarbij de wethouder opmerkte dat er o.a. bij hem thuis vissen zwommen in een aquarium.

De openingshandeling werd daarna opgebouwd door de directeur, waarna wethouder Frans Klovert het doek van hetgeen al die tijd naast hun stond ging afhalen. Na de onthulling bleek er een hoge boekenstandaard te staan, met daarin ingepakte boeken. Deze boekenstandaard krijgt een centrale plek in de school en de leerlingen kunnen er boeken in leggen die ze heb gelezen en iemand anders kan die dan weer meenemen. Voor dat de klassen weer naar binnen gingen, kreeg elke klas een cadeau mee uit de boekenstandaard.

De landelijke Kinderboekenweek 2023 start op woensdag 4 oktober en loopt tot en met 15 oktober.