Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moerkapelle Moordrecht Nieuwerkerk Zevenhuizen

Werkbezoek minister Hugo de Jonge aan het Vijfde dorp

Vanmorgen heeft minister Hugo de Jonge een werkbezoek gebracht aan de locatie waar het Vijfde dorp gebouwd gaat worden.

Het werkbezoek bestond uit twee delen, waarbij de minister eerst een bezoek heeft gebracht aan de goudse wijk Westergouwe. Rond half 11 kwam de minister aan en werd ontvangen door burgemeester Han Weber en wethouder Jan Willem Schuurman names de gemeente Zuidplas. Zij gaven een toelichting op het Masterplan: uitgangspunten, uitdagingen en samenwerking richting het klimaatdorp van de 21e eeuw. De minister had inhoudelijke vragen o.a. over het aantal huizen van 8.000 die in de plannen staan. Daarnaast prees hij de goede samenwerking tussen gemeente, waterschap en provincie om gezamelijk de ontwikkeling van het Vijfde dorp tot een succes te maken.
Ook stond er een kijkopstelling zodat de minister de Kreekrug op locatie aangegeven door een baak kon zien. Dit was 900 meter vanaf de plek waar we stonden. De minister werd deze dag begeleidt door dijkgraaf Toon van der Klugt die ook het inintatief had genomen voor het werkbezoek om te laten zien dat bouwen en waterbeheer op het laagste punt van Nederland mogelijk is.

Ook wilde de minister graag weten wat de naam van het Vijfde dorp ging worden, deze is er namelijk nog niet. Maar burgemeester en wethouder gaven wel aan dat vermoedelijk eind van dit jaar er een prijsvraag zal komen voor een naam, zodat voordat de eerste paal ergens in 2024 de grond in gaat er wel een officiële plaatsnaam is.

Een uitgebreide foto reportage volgt later vandaag op onze facebook pagina.