Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moerkapelle

Begraven tijdcapsule onder nieuwe school Moerkapelle

Maandag 25 september 2023 vond de viering plaats van de start bouw van een nieuw, extra schoolgebouw aan de Koningsspil te Moerkapelle. Dit schoolgebouw betreft een uitbreiding van de Rehoboth- en de Keijzerschool die op dit moment gevestigd zijn in één schoolgebouw. Een deel van de leerlingen was uitgenodigd om dit feestelijke moment bij te wonen bij de bouwput, de overige leerlingen konden in hun klassen alles meebeleven via een live op YouTube uitgezonden video-opname. De aanwezige leerlingen kregen allemaal een bouwhelm op, waarin naar later bleek ook een nummer stond.

Na een openingswoord van aannemer Erik Batenburg, gingen de wethouders Franks Klovert en Wybe Zijlstra in op de nieuw te bouwen school en dat die een veilige omgeving gaat vormen, waar je ook graag bent en voorzien van de nieuwste technieken. En dat eerst de tijdelijke lokalen die vlak naast de nieuwe school staan in gebruik worden genomen en dat in de herfstvakantie van 2024 de leerlingen en de bewoners van de 31 appartementen bovenop de school hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe school en woningen.

En toen was het tijd voor de feestelijke handeling en werden alle tekeningen en teksten die verzameld waren in de tijdcapsule gedaan. En noemde aannemer Erik Batenburg een 6-tal nummers op en de kinderen die dat in hun helm hadden staan mochten mee met wethouder Wybe Zijlstra en wethouder Frans Klovert en loco kinderburgemeester Rosanne Post (die toevallig op de Rehobothschool zit) de bouwput in.

Nadat wethouder Wybe Zijlstra had aangegeven waar het gat moest komen gingen ze met zijn achten aan de slag om een gaat te graven. Aangemoedigd door de de kinderen achter het lint, welke riepen sneller graven, dieper graven. En toen het gat groot en diep genoeg was, kon de tijdcapsule geplaatst worden. Dit moment werd ondersteund door alle aanwezige kinderen, die op een feestfluitje bliezen.

Een toen iedereen weer uit de bouwput was, spraak wethouder Frans Klovert nog een slotwoord, waarin hij de kinderen zei niet in de klas te gaan fluiten. Maar zeker goed te onthouden waar de tijdcapsule was begraven omdat als de school ooit over misschien wel 50 of 60 jaar wordt afgebroken ze konden aangeven dat hij eronder begraven ligt.

Meer informatie over het project ‘Uitbreiding scholen Moerkapelle’ vindt u op: https://www.zuidplas.nl/uitbreiding-scholen-moerkapelle