Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Een rijdende winkel in Zevenhuizen?

Net als afgelopen week tijdens de commissievergadering Ruimte is er gisteren in de gemeenteraad weer geruime tijd gesproken over een mogelijke tweede supermarkt in Zevenhuizen. Al jaren klinkt er vanuit de inwoners van Zevenhuizen de roep om een 2de supermarkt. De politieke partijen zien alleen geen kans overeenstemming te bereiken over een locatie voor deze (tijdelijke) tweede supermarkt.

Ook gisteren werden er weer nieuwe mogelijk locaties geopperd, o.a. de KPN locatie welke rechts van La Baraque ligt, maar ook tussen de volkstuinen en het afvalbrengstation aan de Zuidplasweg kwam voorbij.- Wethouder Jan Willem Schuurman heeft toegezegd ook deze locaties mee te nemen bij een volgend verkenningsonderzoek. De beste optie uit het vorige verkenningsonderzoek, Dorpsstraat 38 wordt als ongeschikt bevonden door een groot deel van de partijen en zien daar liever woningbouw voor specifieke doelgroepen. Andere reageren juist weer over de extra kosten welke het maken van een brug over de Ringvaart richting het parkeerterrein van La Baraque met zich mee brengt. Vanuit diverse kanten wordt ook aangegeven, dat in eerste instantie voorzien grote van 400m2 te klein is om marktpartijen aan te trekken en dat de oppervlakte ongeveer rond de 1.000m2 moet zitten.

Dit alles zorgt ervoor dat er weer maanden en misschien wel jaren vertraging komt in de realisatie van een tweede (tijdelijke) supermarkt in Zevenhuizen.

Straks is de enige oplossing die op steun van alle partijen kan rekenen een rijdende winkel! Die is heel tijdelijk van aard, want staat misschien maar 15 minuten op zijn plek, hij is niet groot, er is geen dure brug nodig over de Ringvaart, er is geen probleem met de bevoorrading door de smalle Dorpsstraat, bewoners hoeven niet zelf te rijden, er hoeven geen gronden aangekocht te worden, kan heel snel aanwezig zijn, heeft geen extra infrastructuur nodig en kost de gemeente geen geld en op alle andere locaties kunnen woningen gebouwd worden voor specifieke doelgroepen.