Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Veel groene kaarten, maar ook best veel gele kaarten uitgereikt

Vanmorgen waren Wethouder Daan de Haas, de kinderburgemeester Saar Hoogendoorn, VVN-Zuidplas, wijkagenten en Handhaving Zuidplas te vinden bij bij KC Koningskwartier/Reigerbos, locatie Koningskwartier. Samen met enkele leerlingen van de school waren ze bezig met de brengactie, welke elk jaar wordt gehouden op het moment dat de scholen weer net zijn begonnen.

Het doel van de actie is om op een ludieke manier het rij- en parkeergedrag van ouders bij het brengen van hun kinderen bij school onder de aandacht te brengen. Ze deelde ook kaarten uit bij goed parkeren en bij fout parkeren en flyers met een aantal belangrijke verkeersregels in de schoolomgeving.

Fanatiek werden er groene en gele kaarten uitgedeeld, dat laatste voornamelijk aan ouders die hun auto op de kiss en ride strook neerzetten en dan hun kinderen de school binnen gingen brengen. Op een kiss en ride strook mag je wel kinderen afzetten, ook wat spullen uit je auto pakken. Maar de bestuurder moet in de buurt van de auto blijven en niet hem op slot doen en dan je kind naar de klas brengen.

Een aantal ouders maakt ook gebruik van de aanwezigheid wethouder Daan de Haas en hem te wijzen op het feit dat leerlingen van de school gymles hebben in het Swanla en de weg daarheen best wel gevaarlijk is.