Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Het Oude Dorp Nieuwerkerk Bruist

Een Dag vol Muziek, Cultuur en Historie!

Het charmante Oude Dorp van Nieuwerkerk aan den IJssel wordt op zaterdag 9 september omgetoverd tot een bruisend spektakel tijdens het evenement “Het Oude Dorp Nieuwerkerk Bruist!” Dit unieke initiatief, dat tevens samenvalt met de Open Monumentendag, belooft een onvergetelijke dag te worden voor jong en oud. Hoogtepunten van het programma zijn de optredens van The River Big Band en de historische bus die de hele dag tussen verschillende monumenten rijdt.

Het programma barst van de activiteiten die de bezoekers zullen vermaken en inspireren. Om 10:00 uur begint The River Big Band te spelen op de Dorpsstraat. Om 10:30 uur wordt het evenement officieel geopend, waarna The River Big Band verder speelt. Bezoekers kunnen vervolgens struinen langs de braderie, waar trotse winkeliers hun producten presenteren. Voor de jongste bezoekers zijn er oudhollandse spelletjes rondom de kerk.

Om 13:00 uur kunnen geïnteresseerden deelnemen aan een boeiende wandeling of speurtocht van de Dorpstraat naar muziekschool Moz-Art. In de middag, tussen 14:00 en 16:00 uur, wacht in de muziekschool een unieke muziekproeverij en spelerij. Hier kan je onder leiding van een docent instrumenten uitproberen. Bij de spelerij krijgen alle bezoekers (jong en oud) uitleg over diverse spellen. En uiteraard kunnen ook die spellen uitgeprobeerd worden.

De grand finale van “Het Oude Dorp Nieuwerkerk Bruist” vindt plaats om 16:00 uur op het buitenterrein van Moz-Art, met een spetterend optreden van The River Big Band dat je niet wilt missen!

De historische bus die speciaal voor Monumentendag tussen verschillende monumenten rijdt, heeft als opstapplaats Kerkgang 3, bij de Oude Kerk in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Zet zaterdag 9 september alvast in je agenda en deel dit geweldige evenement met vrienden en familie. “Het Oude Dorp Nieuwerkerk Bruist” belooft een dag vol plezier, cultuur en historie te worden die je niet mag missen!

Het Oude Dorp bruist is een initiatief van MOZ-Art, The Game Inn i.s.m. Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas en Stichting ZO! Voor meer informatie en updates, kijk op www.zovoorelkaar.nl