Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

Slotdag Mediterraans Moordrecht 2023

Mediterraans Moordrecht 2023 sloot afgelopen zaterdag 26 augustus af met een Franse snuisterijenmarkt ,ook wel bric a brac genoemd, in de (voor)tuinen van bewoners van de Dorpsstraat. Van 10:00 tot 16:00 kon er gezellig rondgelopen worden en luisteren naar live muziek. Diverse inwoners en winkels langs de dorpstraat hadden hun stands opgebouwd en er liepen een gezellig stroom mensen door de Dorpsstraat van Moordrecht. Ook jonge ondernemers waren actief o.a. met Bos’ cake cafe, waar je cakejes kon kopen en daarbij gratis limonade kreeg. De ondernemer had ook even aangegeven wat het doel was van zijn verlopen.

Om 11 uur kon op het Kerkplein, voor de Dorpskerk, worden geluisterd naar beiaardier Frank Steijns en gitarist Jitse Zonneveld uit het verre Limburg, die de hemel boven Moordrecht met hun klanken vulden. Dit duo is vooral bekend door hun fantastische cover van ‘Ace of Spades’ van Mötorhead op het carillon in Weert. Dat ze nog veel meer in hun mars hebben, kwamen ze in Moordrecht bewijzen.

Begin van de avond kwamen Boudewijn Zwart, een van de bekendste beiaardiers (tevens pianist en componist) van Nederland, die samen speelde met de eigen beiaardier van de Dorpskerk, Midori Conneman, op keyboard en Gerard Spijkerman op klarinet. En zo kwam ook aan het laatste uurtje van Mediterraans Moordrecht 2023 een eind.

Beide openluchtconcerten waren een samenwerking tussen Mediterraans Moordrecht en Stichting Torenmuziek Moordrecht.

Een fotocollectie van de slotdag is te vinden op: Facebook