Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Fietstocht voor leven met en na kanker

Afgelopend zaterdag 26 augustus 2023 Camino, Centrum De IJssel en Patio hun krachten gebundeld en in samenwerking met VitaMotionNow, een bijzondere fietstocht uitgezet. De fietstocht gaf betekenis aan samen fietsen voor leven met en na kanker. De opbrengst van het fietsevenement komt volledig ten goede aan de activiteiten van de drie centra.

Voor dit fietsavontuur waren twee mooie en interessante fietsroutes uitgezet (32 of 45 km), waarbij de deelnemers steeds een rustpauze kunt inlassen bij de drie centra in Nieuwerkerk aan den IJssel (Camino), Rotterdam Erasmus Ziekenhuis (Patio) en Capelle aan den IJssel (Centrum De IJssel). Daar stonden hun vrijwilligers klaar en werd de deelnemer ontvangen en voorzien van iets lekkers.

De routes gingen langs iconische plekken in de omgeving. Van het betoverende Depot van Boymans van Beuningen tot de rustieke schoonheid van Molen de Vier Winden en van het schilderachtige natuurgebied Hitland tot de majestueuze Erasmusbrug. Elke pedaalslag voerde de deelnemer naar een volgende mooie bestemming. De route ging over goed begaanbare (fiets)paden en je kon zowel met een elektrische als gewone fiets meedoen.

In totaal hadden zich 63 deelnemers opgegeven, waarvan er 17 starten bij Camino aan de Schoolstraat 11 in Nieuwerkerk aan den IJssel.