Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Energietoeslag van 800 naar 1.300 euro

De energietoeslag gaat in de gemeenten Zuidplas, Capelle en Krimpen omhoog naar € 1.300. Dat hebben de colleges van burgemeester en wethouders in de drie gemeenten besloten. Ook is er meer tijd om het aan te vragen. Dit kan nog tot en met 30 juni 2023. Huishoudens met een lager inkomen kunnen de energietoeslag aanvragen op www.ijsselgemeenten.nl/energietoeslag.

Door de stijgende energieprijzen hebben meer mensen moeite met het betalen van hun energierekening. Daarom heeft het Rijk besloten energietoeslag te betalen aan mensen met een lager inkomen. Eerst was dat € 800. Dat is nu verhoogd naar € 1.300.

Veel aanvragen

IJsselgemeenten Sociale Zaken verzorgt de energietoeslag voor Capelle, Krimpen en Zuidplas. Mensen met een uitkering van IJsselgemeenten kregen de energietoeslag vanzelf. Ook hebben veel werkende mensen en mensen met AOW en een klein pensioen het al zelf aangevraagd. IJsselgemeenten heeft tot 1 september de energietoeslag al betaald aan 1.111 mensen uit Zuidplas.

Extra € 500

Wie al € 800 energietoeslag heeft gekregen, heeft nu ook recht op de extra 500 euro. Deze mensen krijgen dit bedrag binnenkort op hun rekening. Daar hoeven ze niets voor te doen. Een nieuwe aanvraag is niet nodig.

Nog aanvragen

Wethouder Jan Willem Schuurman: “Nog niet iedereen met recht op de energietoeslag heeft deze ook aangevraagd. Ik raad iedereen aan: kijk op www.ijsselgemeenten.nl/energietoeslag of je er recht op hebt en vraag de toeslag aan. Dat kan ook als je nog geen hoge rekening hebt. Zet het geld dan opzij voor later. En heb je er zelf geen recht op? Kijk dan of mensen in je omgeving er recht op hebben. Misschien hebben zij hulp nodig bij het aanvragen.”

Hulp bij aanvragen

Wie het moeilijk vindt om zelf de energietoeslag aan te vragen, kan gratis hulp krijgen. Iedereen in Zuidplas is welkom voor hulp met aanvragen of geldzorgen bij Stichting ZO! Ga naar www.stzo.nl of bereik ze via e-mail: geldzaken@stzo.nl – telefoon: 06 – 14417050 of 0180 – 310 050 (op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur).