Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Inspecteur Hoezo zoekt het uit op dag 2 van de jeugdvakantieweek

Een kluis met zeer belangrijke inhoud, een koning met de naam Liefdevol, een kletsgrage vogel, een inhalige barones en een inspecteur met een bellenblaaspijpje (want roken is écht niet meer van nu): het zijn de perfecte ingrediënten voor de mooie kindervoorstelling van Carla Vis van poppentheater Poppen en Meer: ‘Inspecteur Hoezo zoekt het uit’ die op 11 juli gespeeld werd in het kader van de jeugdvakantieweek Zevenhuizen / Moerkapelle / Moordrecht.

Met wat hulp van een van de kinderen uit de zaal, start de voorstelling met inspecteur Hoezo die vertelt hoe hij te werk gaat om zaken op te lossen. Hierna gaat de bel: een cadeautje van de koning voor de inspecteur wordt geleverd. Om erachter te komen waarom hij dit cadeau ontvangt, gaan we een stukje terug in de tijd, wanneer koning Liefdevol op reis gaat en Driekus en Carlijn op het paleis en de kluis van de koning moeten passen. Als barones Nooitgenoeg hier lucht van krijgt, bedenkt zij een plannetje om de kluis van de koning te kraken…

Vis speelt de verschillende types met verve. Met een simpele -maar snelle- kledingwissel en een kleine verandering in stem en houding geloven we haar meteen in elk personage. Ook het poppenspel is erg mooi. Vooral vogel Driekus met zijn vlotte babbel en vrolijke voorkomen is heerlijk om naar te kijken. De vaak grappige dialogen volgen elkaar snel op en zijn goed getimed. Door de verschillende woordspelingen en de mooie inhoud is de show zowel voor de kinderen als voor de meegekomen (groot)ouders erg leuk om naar te kijken. Kortom: een aanrader dus!
Ben je nu ook benieuwd geworden naar dit mooie stuk? Op maandag 14 augustus speelt de voorstelling nog een keer in ’t Blok, IJsermanpad 1a Nieuwerkerk a/d IJssel. Toegang = gratis. Van harte aanbevolen!

Meer foto’s zijn te vinden in onze fotoalbum van de jeugdvakantieweek op: Facebook

Tekst: S. Braat