Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

12+ speeltuin geopend

Woensdagmiddag vond de feestelijke opening plaats van de nieuwe 12+ speeltuin in de wijk Koningskwartier in Zevenhuizen. De speeltuin, ontworpen om kinderen van verschillende leeftijden aan te spreken, werd geopend door de kersverse kinderburgemeester Saar Hoogendoorn en wethouder Frans Kovert.

Met veel enthousiasme en een grote glimlach schoot kinderburgemeester Saar Hoogendoorn de eerste bal naar keeper Frans Klovert. Waarna hij nog vele ballen moest tegenhouden, voor hij werd vervangen door een echte keeper.

De speeltuin is speciaal ontworpen voor kinderen vanaf twaalf jaar, een leeftijd waarop kinderen vaak meer tijd besteden aan mediagebruik. Terwijl het belangrijk is om buiten spelen en echt contact met elkaar te maken. Voor veel speeltoestellen is daarnaast ook spierkracht nodig, om bijvoorbeeld de schommelstoelen te laten bewegen.

Tijdens de opening vertoonde freestyle voetballer Rowdy Heinen zijn indrukwekkende kunsten aan de aanwezigen. Met zijn spectaculaire trucs hield hij de aandacht vast van de om hem heen zittende kinderen.

Sportstichting Zuidplas organiseerde diverse activiteiten voor de aanwezige kinderen, zo was er plek waar kinderen dobbelstenen konden gooien of fitnessoefeningen konden doen op een mat. Maar ook een bokstraining, evenwichtsoefeningen en gewichtheffen, werden door hun aangeboden. Daarnaast waren er leden van basketbalvereniging De Waterdragers uit Nieuwerkerk a/d IJssel waren aanwezig om de kinderen kennis te laten maken met hun sport. Het veld is namelijk geschikt om te voetballen, maar ook om basketbal te spelen.

Een foto collectie van de opening is te vinden op: Facebook