Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

Henk-Jan Evengroen voor de 9e maal winnaar van PANC VINK Top 12 schaaktoernooi

Zaterdag 25 mei organiseerde schaakvereniging De IJssel uit Moordrecht in samenwerking met Bouwbedrijf Frans Vink & Zn het 27e PANC VINK Top 12 schaaktoernooi voor schakers uit de Zuidplasregio.

Na de verhindering bij de voorgaande editie was veelvoudig winnaar Henk-Jan Evengroen dit jaar weer van de partij als deelnemer in de invitatiegroep. Zijn grootste concurrenten waren titelverdediger, voormalig Nieuwekerker Dirk Hoogland, die ook dit jaar als gastspeler aanwezig was, en zijn vader Jan Evengroen. Zijn enige nederlaag was tegen outsider Jesse van Elteren uit Moerkapelle. Daarnaast speelde hij nog een enkele remise tegen zijn vader. Hoogland dolf het onderspit tegen beide Evengroenen en verspeelde een halfje tegen Van Elteren. De bij het Goudse Messemaker 1847 spelende Evengroen boekte hiermee zijn negende toernooiwinst.

Winnaar van de tweede groep, de kandidatengroep, werd Ruud Bosch van Waddinxveen Internos. De teamvierkamp tussen de vier viertallen van de Zuidplasverenigingen werd gewonnen door het team van De IJssel. Peter Vink sr. won de familiemeerkamp om ‘de beste Vink’.

Foto: het duel tussen Evengroen (rechts) en de vorige winnaar Dirk Hoogland (links)