Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Geldbedrag cultuurprijs 2021 besteed aan: Tentoonstelling Graven in het verleden van Steenplaats Hitland

Winnaar van de Cultuurprijs 2021, Rob Stolk, heeft een informatieve tentoonstelling ingericht in de turfschuur op het steenovencomplex Klein Hitland. Elke winnaar ontvangt naast een kunstaward ook een geldbedrag dat voor een cultureel doel in Zuidplas is bestemd.  De tentoonstelling ‘Graven in het verleden van steenplaats Hitland’ en een bijbehorend boek is met dit geldbedrag en een subsidie van de provincie Zuid-Holland mogelijk gemaakt.

Wie waren de steenbakkers op Klein Hitland? Wat hebben we terug kunnen vinden van de fabriek en de mensen die er werkten en woonden? Rob Stolk heeft hierover een tentoonstelling gemaakt. Ook is een maquette van kunstenaar Bart Belonje te zien met de drie stadia van de steenplaats. Verder zijn er voorwerpen tentoongesteld die de historische vereniging Nieuwerkerk aan den IJssel in bruikleen heeft gegeven.  Deze maand is de tentoonstelling nog op zaterdagen en zondagen van 10.30 tot 16.00 uur te bezichtigen op maak een afspraak voor een groepsbezichtiging. Kijk op www.steenovenskleinhitland.nl voor meer informatie!

Cultuurprijs Gemeente Zuidplas

De Cultuurprijs is een initiatief van de Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas (SCNZ) en wordt jaarlijks uitgereikt. De gemeente Zuidplas eert met deze prijs een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage levert aan cultuur in de gemeente Zuidplas. De winnaar krijgt een mooi aandenken en mag 850 euro toekennen aan een cultureel doel naar keuze binnen de gemeente.

Draag nieuwe kandidaten aan voor de Cultuurprijs 2023.

Iedereen in de gemeente Zuidplas kan een persoon, een vereniging, stichting of instantie aandragen voor de Cultuurprijs gemeente Zuidplas 2023. Of denkt u zelf voor nominatie in aanmerking te komen? Dat kan ook. Meld dit dan met motivatie vóór 1 september 2023 via info@scnz.nl.  De bekendmaking van de winnaar en de prijsuitreiking vinden plaats tijdens de Nationale Kunstweek 2023. Meer informatie is te vinden op de website van Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas, www.scnz.nl