Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Saar Hoogendoorn wordt de nieuwe kinderburgemeester

Saar Hoogendoorn wordt de nieuwe kinderburgemeester in de gemeente Zuidplas. De leerling van de Eendragt in Zevenhuizen kreeg na een mooie presentatie de meeste stemmen van de huidige en de nieuwe kindergemeenteraad.

In totaal waren er acht kinderen uit groep 7 (dus volgend jaar groep 8) die kinderburgemeester wilden worden. Zij mochten tijdens een presentatie vertellen waarom juist hij of zij het beste zou zijn als kinderburgemeester. Saar kreeg de meeste stemmen, gevolgd door Rosanne Post van de Rehoboth in Moerkapelle. Rosanne is daarom volgend schooljaar de loco-kinderburgemeester. Saar wordt in juni officieel aangesteld als kinderburgemeester door de volwassengemeenteraad.

Ieder schooljaar wordt een kinderburgemeester en een kinderraad gekozen. De kinderen komen uit de groepen 8 van alle basisscholen in Zuidplas. De kinderburgemeester is naast de ‘echte’ burgemeester aanwezig tijdens belangrijke evenementen, zoals de intocht van Sinterklaas, Koningsdag, 4 en 5 mei. Thomas Schouten was dit schooljaar de kinderburgemeester.