Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

GP van Zevenhuizen van 2023

Donderdag 18 mei 2023 was het weer tijd voor de jaarlijkse GP van Zevenhuizen. Naast mensen uit de regio, waren er vanuit het hele land mensen naar Zevenhuizen gekomen. In de dagen ervoor was het weiland aan het Bierhoogtweg omgetoverd tot een circuit en donderdagmorgen vroeg waren alle auto’s, bussen, bestelwagen en vrachtwagens aangekomen. Toen de deuren open gingen konden de aanwezige gaan kijk naar de kindercross die voor het officiële programma plaatsvond.

Rond 12 uur kon worden gestart met het programma, als eerste op de baan kwamen de rijders in de jeugdklasse. Daarna zou de damesklasse zijn, maar daarvoor waren geen aanmeldingen. Voor de regiogroep waren zoveel aanmeldingen dat die in weet groepen was gesplitst, tussen groep 1 en groep 2 kwamen de kevers op de baan. Hierna volgende de historische stockcars en daarna twee groepen welke meededen in het nationaal kampioenschap van de KNAF, namelijk de KNAF 1600 en de KNAF 2000. Als laatste in de reeks kwamen de Stockcars F1 in de baan. De meeste krachtige machines die er deze dag aanwezig waren. De zelfde cyclus werd daarna nog tweemaal gereden. En daarna kwamen de finales per klasse, waarbij de regiogroepen 1 en 2 waren samengevoegd tot 1 finale race.

De gehele dag door was er het nodig spektakel en moesten met enige regelmaat de hulptroepen met tractoren en shovels eraan te pas komen om gestrande deelnemers van de baan te halen. Soms stonden ze nog op 4 wielen en een aantal keren moesten ze eerste weer rechtop gezet worden omdat op hun kop of zij terecht waren gekomen.

De organisatie was in handen van EZHACO (Eerste Zuid Hollandse Auto Cross Organisation), die al zeer lange tijd de wedstrijd organiseert in Zevenhuizen. In het verleden deden ze ook op andere locaties een cross organiseren, dit gaat helaas niet meer omdat ze daar te weinig mankracht voor hebben in de organisatie.

Tussen de 4.000 en 5.000 bezoekers zijn er die dag langs geweest en ze hebben genoten van het spektakel en het mooie weer. Voor de kinderen stond er een springkussen en ook de snackkramen en de ijsverkopers deden goede zaken.

Voor veel meer foto’s zie is Facebook album

Onderstaande twee links kregen we toegestuurd van Reginald, die ook foto’s en een filmpje heeft gemaakt tijdens het evenement.

Foto’s: https://www.facebook.com/reginald.ravesteijn/posts/6501335813244498

Filmpje: https://youtu.be/r_mAkvMboME