Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moerkapelle

101-jarige mevrouw Tienhoven- Van de spek

Afgelopen week is wethouder Jan Willem Schuurman op bezoek geweest bij de 101-jarig mevrouw Tienhoven-Van der Spek in Moerkapelle. Ze is op 10 mei 1922 geboren en woont de laatste jaren in Beth San (Moerkapelle). Ze is geboren aan de Dorpsstraat in Moerkapelle, maar heeft ook in Rotterdam en Waddinxveen gewoond en daarna weer terug naar Moerkapelle.

Ondertussen woont ze al weer bijna 3 jaar in Beth San, daarvoor heeft ze in de aanleunwoningen naast Beth San gewoond. Ze doet daar nu mee met de oudere gym en zou graag nog wel willen breiden en haken, maar dat gaat haast niet meer. Daarnaast is ze ook graag buiten en ook te vinden bij veel activiteiten die in Beth San worden georganiseerd.

Samen met haar op 68 jarige leeftijd overleden man, heeft ze 3 kinderen (2 dochters en 1 zoon), daarnaast 12 kleinkinderen en op het moment 28 maar binnenkort 29 achterkleinkinderen.

Zie vieren veel dingen in een klein gezelschap, want anders is het te druk. Opstaan is geen probleem, ze is elke dag om 6 uur op. En aan klokken geen gebrek, ze heeft er 5 hangen. Helaas staat in Beth San niet elke dan een ei op het menu, want dat eet ze graag. Vis is niet echt haar favoriet. En ze gaat voor haar verjaardag nog wel binnenkort pannenkoeken eten in de pannekoe.