Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moerkapelle

Actiegroep Bredeweg Veilig! biedt petitie aan

Gisterenavond heeft de actiegroep Bredeweg Veilig! een petitie aangeboden aan de wethouders Wybe Zijlstra en Daan de Haas m.b.t. de verkeersonveilige Bredeweg. De online petitie is gestart na het ongeval op 8 oktober waarbij een voetganger geschept werd door een voorbijrijdende auto. De petitie is ondertussen al 230 keer ondertekend en staat nog steeds online:

Betere verkeersveiligheid op de Bredeweg (avaaz.org)

Voor wie de Bredeweg niet kent, het is een kilometerslange weg die loopt van de afslag van de A12 Moerkapelle, Zevenhuizen tot in het hart van het dorp in Moerkapelle. De weg ligt grotendeels buiten de bebouwde kom en voor een deel binnen de bebouwde kom.
Het deel van de Bredeweg dat buiten de bebouwde kom ligt bestaat uit een afzonderlijk fietspad en een autoweg en binnen de bebouwde kom bestaat het uit een autoweg met twee fietsstroken aan weerskanten. De weg mag gebruikt worden voor verkeer uit beide richtingen.

Met enige regelmaat staan er ook vrachtwagens langdurig stil om te laden en lossen, waardoor de overige weggebruikers daarom heen moeten. Daarnaast is er in de bebouwde kom geen voetpad naast de weg en moeten voetgangers op de weg lopen.

De actiegroep heeft zelf ook al een aantal voorstellen om o.a. maak van het deel in de bebouwde kom een 30 kilometer weg en ook wordt een stil staan verbod genoemd. En natuurlijk ook een voetpad en een apart fietspad.