Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Tweede bruiscafé Oude dorp Nieuwerkerk

Afgelopen donderdag 13 april was The Game Inn de locatie voor het tweede bruiscafé over het oude dorp. Ongeveer de helft van de aanwezige was ook bij het eerste bruiscafé in februari geweest, de andere helft was er voor het eerst. Wat opviel was dat een deel van de mensen die er de eerste keer was er dit keer niet was, dit waren voor een groot deel ondernemers met een winkel of zaak aan de dorpsstraat.

Als vervolg op het eerste bruiscafé waren er verschillende ideeën die toen naar voren werden gebracht wat verder uitgewerkt door groepjes. Het meeste concreet uitgewerkte idee “cultuur en sfeer” heeft betrekking op de maand september, waarbij er wordt gekeken of het mogelijk is iets met kunstenaars en muzikanten te doen rond en in de winkels van de dorpsstraat.

Een ander minder concreet idee was het feit dat er vroeger in het oude dorp een muziekpodium stond en of er een mogelijkheid dit podium op een andere plek binnen het oude dorp weer te laten herrijzen.

Er is een afspraak gemaakt om binnenkort het plan “cultuur en sfeer” verder uit te werken en te starten met de voorbereiding van sommige ideeën voor die maand.