Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Kleedjesmarkt op Koningsdag kan toch doorgaan!

Stichting Evenement, BIZ Oude Dorp, sponsors en vrijwilligers hebben de handen ineen geslagen, nadat vorige week bekend werd dat de kleedjesmarkt tijdens Koningsdag niet door zou gaan. Dit bericht zorgde voor heel wat ophef, maar bracht ook mensen in beweging. Het organiseren van evenementen kan namelijk niet meer zonder de steun van voldoende vrijwilligers en sponsors.

Samen sterk
De ondernemers van de BIZ Oude Dorp en een aantal Nieuwerkerkse ondernemers hebben ervoor gezorgd dat er professionele verkeersregelaars ingehuurd kunnen worden en veiligheid van de bezoekers gewaarborgd wordt. Tijdens een speciaal ingelaste bestuursvergadering van Stichting Evenement is daardoor unaniem besloten dat Koningsdag 2023, in aangepaste vorm, door gaat. Samen met de inzet van betrokken vrijwilligers is daarmee de kleedjesmarkt en het feest voor de kinderen veiliggesteld. Een mooi voorbeeld van wat we kunnen bereiken wanneer we als gemeenschap beter samenwerken.

Toenemende regelgeving en kosten
Het organiseren van evenementen is moeilijker geworden door toenemende regelgeving en kosten. Zowel Stichting Evenement als de BIZ Oude Dorp hebben dit jaar weinig steun gevoeld vanuit de gemeente om het feest toch door te laten gaan.

Subsidies zijn niet toereikend om de kosten volledig te dekken. Daarnaast loopt het aantal vrijwilligers dat zich inzet om evenementen zoals Koningsdag mogelijk te maken al jaren hard terug. Het is daarom belangrijk dat we als gemeenschap nog beter gaan samenwerken. Alleen zo kunnen we mooie evenementen blijven organiseren en tradities in stand houden!

Vrijwilligers
De krachtige verklaring van de Stichting Evenement van afgelopen vrijdag weerspiegelt een groter probleem in onze samenleving. Ze benadrukten het belang van vrijwilligerswerk en het gebrek daaraan in onze samenleving. Door vrijwilliger te worden, kun je een groot verschil maken in jouw gemeenschap. Je kunt je vaardigheden en expertise delen om organisaties te ondersteunen die bijdragen aan de ontwikkeling van de gemeenschap. Bovendien is vrijwilligerswerk een kans om nieuwe vaardigheden
te leren, nieuwe mensen te ontmoeten en een positieve impact te hebben op het leven van anderen.