Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Twee informateurs aan de slag bij het hoogheemraadschap

De grootste partij Water Natuurlijk heeft Ria Oosterop en Aletta Hekker als informateurs gevraagd te onderzoeken hoe te komen tot een stabiel dagelijks bestuur en een coalitieakkoord met ruim draagvlak in het algemeen bestuur. Alle twaalf partijen in het algemeen bestuur hebben hiermee gisterenavond ingestemd.

De informateurs spreken in twee informatierondes met alle partijen. De uitkomsten van deze gesprekken verwerken zij in een advies over het vervolg van de formatie aan het algemeen bestuur. Ria Oosterop en Aletta Hekker presenteren hun bevindingen en advies in een openbare vergadering. De streefdatum voor deze bijeenkomst is 25 april 2023. Partijen verwachten tijdens deze vergadering tot afspraken te komen over het vervolg van de formatie.

Op basis van de uitkomsten van deze informatiefase kan als vervolgstap een formateur worden aangesteld. De formateur begeleidt partijen bij het sluiten van een akkoord. Ook doen partijen een voorstel voor een college dat door het algemeen bestuur wordt gekozen.

Informateurs
Ria Oosterop was burgemeester in Graft-de Rijp en voormalig fractievoorzitter namens D66 in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Aletta Hekker was wethouder in Bergen (N-H) en Delft.

Waterschapsverkiezingen
Water Natuurlijk heeft bij de waterschapsverkiezingen 6 zetels van de 30 zetels behaald. Hiermee is Water Natuurlijk de grootste partij in het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard geworden.