Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

SAZ start in november 2022 met stoelyoga in Moordrecht

Bij voldoende interesse start Senioren Actief Zuidplas (SAZ) op 9 november 2022 met stoelyoga in Verenigingsgebouw “De Zespunt” in Moordrecht.
Op woensdagmiddag gaat Trude Matla wekelijks stoelyogales geven van 13.30 – 14.30 uur.

Op woensdag 19 oktober kunt u eerst meedoen aan een proefles, deze wordt ook in De Zespunt gegeven van 13.30 – 14.30 uur. De proefles is gratis, wel graag van tevoren aanmelden.

STOELYOGA is voor iedereen die gezond, energiek en vitaal wil blijven. Omdat het in gewone dagelijkse, gemakkelijke kleding kan worden gedaan (alleen gaan liefst de schoenen uit) en er verder totaal geen toeters en bellen bij nodig zijn, is de drempel om mee te doen laag. (Hatha) Yoga helpt om gezond en fit te blijven en draagt bij aan een meer gezonde en bewuste samenleving. De eeuwenoude Hatha Yoga wordt steeds populairder in de vorm van Stoelyoga. De mogelijkheden om te bewegen op – en met behulp van – een stoel zijn eindeloos. Vanzelfsprekend zijn bewust ademen en ontspannen onlosmakelijk met deze yoga beoefening verbonden. Het samen bewegen en ontspannen geeft een waardevol vreugdemoment. Yoga bevordert niet alleen de lichamelijke conditie, maar geeft mensen ook een moment van rust in het hier en nu. Juist die mindfulness blijkt goed te werken tegen depressie, hoofdpijn, stress en slapeloosheid.


De docent is Trude Matla-van der Veer (1944). Zij is Hatha Yoga docente en Personal Yoga Coach sinds 1988 en is bevoegd tot het lesgeven aan vele doel- en leeftijdsgroepen. Zij kreeg een erkende vierjarige 500 uurs opleiding op HBO niveau bij de Saswitha Opleiding, waarna ze zich verder verdiepte en specialiseerde via talloze bijscholingen, o.a. drie maal in India.

De kosten voor 2022 zijn vastgesteld op € 4,00 per les. Leden van SAZ krijgen 15% korting. Voor meer informatie over stoelyoga of opgeven voor lessen in Moordrecht, kunt u contact opnemen met
Petra Lelieveld, Teammanager Inspanning SAZ, telefoon 06 – 10690916