Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Middengebied

BBB op bezoek bij platform middengebied

Afgelopen vrijdagavond waren o.a. de bovenste 5 kandidaten van de BBB (BoerBurgerBeweging) bij de provinciale staten verkiezing aanwezig bij een bijeenkomst met het platform middengebied. Het middengebied ligt in de gemeente Zuidplas en daar moeten 8.000 woningen gaan verschijnen in een nieuw te bouwen dorp (het vijfde dorp).


De avond was georganiseerd door Fred Boevé en Miranda de Bie en ontvingen de kanidaatraadsleden, leden van het platform middengebied, direct belanghebbende en overige geïnteresseerde. De locatie was zo’n beetje op het centrum van waar het vijfde dorp moet worden. Na de opening voor Fred Boevé stellen de kandidaten van BBB zich voor en neem lijsttrekker Hans Veentjer het woord en vraagt waar de aanwezig mee zitten.


Wat naar voren werd gebracht door de aanwezige was dat er veel onduidelijkheid is. Iedereen wordt los benaderd vanuit de gemeente Zuidplas. En als bewoners dan later met elkaar praten blijkt er ook nog eens iets anders te worden gezegd. Bij een aantal mensen is aangeboden een taxatie van hun perceel te laten doen, soms komt er dan een taxateur. Maar dat wil daarna niet zeggen dat je ook een taxatierapport krijgt. Want die heeft geen van de aanwezig ooit gezien. Het algemene beeld was wel dat de communicatie vanuit de gemeente Zuidplas richting de betrokken zeer matig was. Het laatste uur van het bezoek werd gebruikt voor 1 op 1 gesprekken tussen de aanwezige en de kandidaatstatenleden om zo ook nog wat specifieke onderwerpen te bespreken m.b.t. het gebied en Zuidplas.

Vanuit de gemeenteraad waren er ook twee raadsleden van de gemeente Zuidplas aanwezig. Dit waren Paul van Drenth (NEZ) en Leendert Karreman (VVD). Beide hebben ook heel wat vragen en opmerkingen die gemaakt werden opgeschreven. Deze nemen zijn mee naar de komende gemeenteraads- en commissievergaderingen waarin het middengebied ter sprake komt.

Tot slot heeft het platform middengebied aangegeven, wederom een brief aan het college te sturen. En deze keer hem ook de gemeenteraad mee te nemen in hun zorgen. Ze gaan in de brief aangeven graag als platform een keer van gedachte willen wisselen met wethouder Jan Willem Schuurman. Met betrekking tot de gang van zaken en de onvrede die er is bij de huidige bewoners over o.a. de matige communicatie.