Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Tentoonstelling afvalkunstwerken

Op het moment is er een tentoonstelling in het gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel met afvalkunstwerken. Het idee van de kunstwerken is ontstaan in de kindergemeenteraad, waarin elk jaar een afvaardiging zit van leerlingen uit groep 8 van de basisscholen in Zuidplas. Als eindproject hadden zij begin van het jaar het idee bedacht waarbij op alle scholen afval wat in de buurt van de school gevonden was om te bouwen tot een kunstwerk.

Nu het einde van het schooljaar nadert en de huidige kindergemeenteraad voor de laatste keer samen gekomen is, is ook hun idee onthuld en staan de kunstwerken nu in de hal van het gemeentehuis met bordjes erbij welke school welk kunstwerk heeft gemaakt.

Een jury verkoos de kunst van basisschool De Terp, een zilveren kerstboom gemaakt van afval, als mooist. Kindergemeenteraadslid Bodine Hoogendijk heeft daarmee een bezoek van een WasteBar gewonnen voor op haar schoolplein in Nieuwerkerk. Bij een WasteBar kun je een drankje of een snack halen en betalen met zwerfafval, zoals blikjes en sigarettenpeuken.

Wie de kunstwerken wil zien kan tijdens de openingstijden van gemeentehuis een kijkje nemen.