Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Oogstgenoot bij de Weidetuin worden

Wie over het fietspad van Nieuwerkerk naar Capelle Schollevaar fietst, ziet daar iets moois opbloeien. Een oud tuindersbedrijf komt tot leven. Er gaan ruim 50 soorten groentes verbouwd worden en we starten in 2023. Vanaf nu kunnen mensen oogstgenoot worden!


Er is drie jaar gewerkt aan de voorbereiding voor de biologische groenteteelt. Het terrein had 15 jaar braak gelegen en de kassen en tuinschuur hadden hun beste jaren gehad. Erjan en Jacolien begonnen enthousiast het terrein op te ruimen met het doel om hier groenten te gaan telen. Dat sloeg aan en vrijwilligers kwamen helpen. In 2022 werd een deel van de kassen afgebroken en een ander deel vernieuwd. Ook werd de tuinschuur gerestaureerd. En dat alles met het doel om biologisch groenten te gaan kweken.

De Weidetuin biedt vers voedsel van een gezonde bodem. U krijgt hier biologisch geteelde groenten en kunt meedoen bij de teelt ervan. We willen een plek zijn waar je elkaar ontmoet bij een kop koffie of thee en nadenkt over voedselveiligheid en ecologisch koken. Het is ook een plek om te genieten van de natuur met of zonder kinderen. Om mens te zijn en samen je te verwonderen over de natuur. Meer info en aanmelden kan op weidetuin.nl Wil je nog meer informatie of eens langskomen? Stuur dan een mail naar info@weidetuin.nl 

Foto: de weidetuin