Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Museum Ons Verleden én Ons Molenverleden komende zaterdag geopend

Twee musea bezoeken op 1 locatie, in Zevenhuizen kan het. Op de begane grond is bij de stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle de nieuwe tentoonstelling over het kerkelijk leven in de dorpen Moerkapelle, Oud Verlaat en Zevenhuizen te zien. Op de bovenverdieping, het domein van de stichting Verzameling Ons Molenverleden is veel aandacht voor de molens rond de Rotte en wordt een op de jeugd gerichte film over de molens vertoond. Ook is daar een primeur!

Ons Molenverleden
Het molenmuseum heeft een primeur met een speciaal vervaardigde kaart van het gebied van het Hoogheemraadschap Schieland met inliggende polders met daarop aangegeven de poldermolens die er staan, maar juist ook die er stonden. Omdat een actuele ondergrond is gebruikt is nauwkeurig na te gaan waar de vroegere molens stonden. Met behulp van moderne techniek kon de plaatsbepaling met een grote nauwkeurigheid worden vastgelegd.

Zevenhuizen en Moerkapelle
De benedenverdieping van het gebouw is het domein waar het over de geschiedenis van Moerkapelle, Oud Verlaat en Zevenhuizen gaat; de stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle. Naast de reguliere collectie is er op dit moment een nieuwe tentoonstelling te zien met daarin een aantal voorwerpen, foto’s en schoolplaten van het kerkelijk leven in onze dorpen. Er zijn o.a. foto’s bij van de diverse kerken die zij hebben, zowel foto’s van de buitenzijde als van het interieur. Qua schoolplaten hebben ze diverse schoolplaten met Bijbelse taferelen en bij voorwerpen moet u bijvoorbeeld denken aan Bijbels of een herdenkingsbeker van 100 jaar zondagsschool.
Verder is natuurlijk hun nieuwe boerderijboek nog te koop. Er zijn nog een beperkt aantal beschikbaar.
U kunt bij hun terecht voor vragen over uw voorouders of over voorouderonderzoek. Ook helpen zij U bij het zoeken naar foto’s en historische krantenartikelen uit hun aandachtsgebied.

Adres: Tweemanspolder 15 te Zevenhuizen, de toegang is gratis en open tussen 13.30 en 16.00 uur Er is een traplift is aanwezig!