Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moerkapelle

Loods in Moerkapelle gesloten na vondst drugslab in aanbouw

Burgemeester Han Weber heeft besloten tot sluiting van een loods aan de Bredeweg in Moerkapelle voor de duur van een half jaar. Dit besluit is genomen nadat eerder door de politie een drugslab in aanbouw in de loods werd aangetroffen. Bij de controle werden ook verdovende middelen en enkele wapens gevonden, waaronder een stroomstootwapen, meerdere bussen pepperspray en een op echt gelijkend imitatie vuurwapen.

๐—š๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ
De handel en productie van verdovende middelen, waaronder synthetische harddrugs, neemt gevaar en een grote mate van (excessief) geweld met zich mee. Het levert een ernstige aantasting van de openbare
orde en veiligheid en leefbaarheid op. Een stabiele en veilige woon- en leefomgeving komt hierdoor in het geding. Drugslabs zijn zeer risicovolle locaties voor omwonenden alsook onze hulpverleners. Er is een grote mate van brand- en explosiegevaar door onder meer het vrijkomen van giftige stoffen.

๐——๐—ฟ๐˜‚๐—ด๐˜€๐—ฑ๐—ฒ๐—ฎ๐—น๐—ฒ๐—ฟ๐˜€
Ondermijnende drugscriminaliteit wordt ook op andere fronten aangepakt. Opnieuw heeft burgemeester Weber aan twee drugsdealers hoge dwangsommen opgelegd. Beide drugsdealers werden eerder door de politie wegens bezit van en handel in verdovende middelen aangehouden bij de Doortocht en Klein Polderlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dat betekent dat zij naast een proces-verbaal van de politie voor deze overtreding, bij herhaling direct โ‚ฌ5.000,- moeten betalen. Dat loopt op tot maximaal โ‚ฌ20.000,-. Blijkt dit onvoldoende effectief, dan kan dit nog aanmerkelijk worden verhoogd. Deze bestuurlijke maatregelen staan los van het strafrechtelijke proces dat afzonderlijk ook plaatsvindt.

Melding maken van een verdachte situatie? Bel politie 112 (spoed) of via @meldmisdaadanoniem 0800-7000 of veiligheid@zuidplas.nl.

Foto: voorbeeld opstelling drugslab Stedin