Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

KC koningskwartier officieel geopend

Afgelopen donderdag was de officiële opening van het KC Koningskwartier in de wijk koningskwartier in Zevenhuizen. Iets voor 9 uur kwamen alle kinderen onder begeleiding een brassband naar buiten die les en opvang hebben in deze nieuwe locatie. De afgelopen 2 jaar hebben ze doorgebracht in een tijdelijk gebouw in de buurt van het huidige gebouw. Ook het oude tijdelijke gebouw is verplaatst en staat nu naar het nieuwe KC Koningskwartier.

Als eerste naam voormalig directeur Chanine van Donk het woord, die is begonnen in de tijdelijke school en die steeds verder groeide en het gebouw steeds voller werd. En soms moest melden dat ze er weer vertraging was met het nieuwe gebouw. Maar uiteindelijk is alles goed gekomen en moest ze nog even terugdenken aan het feit dat ze met de eerste ouders nog voor er enige school stond midden op het veld had gestaan om ze te zeggen er komt hier een school. Daarna was het woord aan Sandra Groeneboom die huidige directrice. Zij heeft te maken met een 3-tal besturen, want het binnen het gebouw zitten een 3-tal verschillende organisaties die samen het KC koningskwartier vormen.

Na dat ook de wethouders Wybe Zijlstra en Frans Klovert een openingswoordje gesproken hadden, was het tijd voor de openingshandeling. Hierbij drukte eerst de wethouders en de directrice op een rode knop en gingen de zonneschermen van het gebouw open.

De genodigde konden daarna als eerste oefenen met hun coördinatie en conditie, door op grote blauwe ballen te trommelen onder leiding een instructeur. En hierna volgde een rondleiding door het gebouw.

Later op de dag konden ook alle kinderen nog trommelen op de grote blauwe ballen.

Een fotocollectie van de opening is hier te vinden: Facebook