Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Sportstichting Zuidplas zet zich in voor een sociaal veilig sportklimaat

Sportverenigingen zijn bij uitstek de plek om in een veilige omgeving te kunnen ontspannen, te juichen en te genieten. Bestuurders van sportverenigingen in de gemeente Zuidplas kunnen dinsdagavond 21 februari kosteloos deelnemen aan het minicongres Veilig Sportklimaat. Tijdens dit congres, verzorgd door het NOC*NSF Centrum Veilig Sport Nederland, krijgen bestuurders inzichten, adviezen en middelen voor de realisatie van een veilige sportomgeving.

In de topsportwereld staat een sociaal veilig sportklimaat al geruime tijd op de agenda. Een dergelijk klimaat is voor de breedtesport net zo belangrijk. In het nieuwe sportakkoord dat Conny Helder, minister voor langdurige zorg en sport, heeft gesloten, worden meer eisen gesteld aan een veilig sportklimaat in de breedtesport. Sportstichting Zuidplas biedt de besturen van sportverenigingen in de gemeente Zuidplas nu de mogelijkheid om hun kennis rond een sociaal veilig sportklimaat te vergroten. Integriteit, grensoverschrijdend gedrag, gedragscodes en gedragsregels zijn onderwerpen die onder meer aan bod zullen komen tijdens het mini congres. Aan de hand van vragen die bestuurders van te voren kunnen insturen wordt het interactieve gedeelte vormgegeven.

De avond is primair gericht op bestuursleden. Natuurlijk kunnen coaches, trainers en vertrouwenspersonen bij dit minicongres Veilig Sportklimaat aanschuiven. Voor de besturen van verenigingen die bij het congres aanwezig zijn, ligt een mooi ondersteuningspakket te wachten. Aanmelden kan nog tot 7 februari door een mail te sturen naar verenigingen@sportstichtingzuidplas.nl