Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moerkapelle Zevenhuizen

Open dag brandweer Zevenhuizen-Moerkapelle

Brandweer Zevenhuizen-Moerkapelle hield op 10 juni een drukbezochte open dag, ondanks enkele tegenslagen. Door een grote brand in Ter Aar konden enkele eenheden niet aanwezig zijn, maar het vrijwilligerkorps zorgde voor een alternatief programma. Bezoekers konden genieten van diverse activiteiten, waaronder de inzet van drones en een blusrobot door het team Digitale Verkenning van de brandweer Rotterdam Rijnmond.

De jeugdbrandweer gaf een demonstratie waarbij ze lieten zien hoe ze met waterslangen en spuiten omgaan. Daarnaast konden bezoekers in de ambulance ervaren hoe het is om op de brancard te liggen of een ambulancehelm op te zetten. Het brandweerkorps Ouderkerk aan den IJssel toonde de kracht van de Cobra Cutter, een gereedschap waarmee ze planken en zelfs betonnen muren kunnen doorboren om snel toegang te krijgen tot een brandhaard.

Tot slot gaf de brandweer Zevenhuizen een indrukwekkende demonstratie van het bevrijden van een bekneld slachtoffer uit een auto, samen met het ambulancepersoneel. Met het mooie weer en de enthousiaste kinderen die interesse toonden in een toekomst bij de brandweer, kan de open dag als succesvol worden beschouwd.

Foto’s: Andre Muller