Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht Zevenhuizen Zuidplas

Uitreiking Jeugdawards 2022

Afgelopen vrijdagmiddag 11 november 2022 reikt burgemeester Han Weber en kinderburgemeester Thomas Schouten de jeugdawards voor de tweede achtereenvolgende keer uit. Deze gemeentelijke onderscheiding is speciaal voor jongeren in het leven geroepen. De officiële uitreiking vond plaats in de raadzaal van het gemeentehuis.

Voorgedragen jongeren
In totaal zes jongeren uit Zuidplas zouden de award ontvangen uit handen van burgemeester Han Weber en kinderburgemeester Thomas Schouten. Twee konden er helaas niet bij zijn, waardoor er maar 4 daadwerkelijk de award in ontvangst konden nemen.

Het gaat om Esmee Mudde, Jesse van den Heuvel en Lucas van Loon voor hun betrokkenheid en niet aflatende inzet voor zowel de sloop van de oude skatebaan als de bouw van de nieuwe skatebaan in het dorp Moordrecht. Ook Daan Lodema en David Hol zijn voorgedragen voor deze inzet, maar konden niet aanwezig zijn.

Ook Finn de Jong uit Zevenhuizen ontving een jeugdaward voor zijn inzet en sportieve prestaties die met zilver en brons werden uitbetaald op het internationale toneel van Muay Thai (Thai boxen) in Kuala Lumpur.

Jeugdaward of kunstobject
De jongeren ontvangen een Jeugdaward die is ontworpen door beeldend kunstenaar Mariska Palsgraaf uit de gemeente Zuidplas. Mariska Palsgraaf is als ontwerper afgestudeerd aan de Willem de Kooning Kunstacademie. Zij richt zich in haar werk onder meer op objecten, de bebouwde omgeving, en op binnen- en buitenruimtes op grote en kleine schaal. Voor haar is de gebruiker een belangrijk uitgangspunt. Als ontwerper heeft ze de kans om zowel op de gebruiker als zijn omgeving invloed uit te oefenen. Verder is natuur een vast gegeven in haar werk zowel als aanleiding als onderdeel ervan. Elk ontwerp of object vertelt zijn eigen verhaal, gevisualiseerd door Mariska als ontwerper.

Ook een jongere voordragen voor een Jeugdaward?
Kijk op www.zuidplas.nl > gemeentelijke onderscheidingen voor meer informatie.