Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Waardering van mantelzorgers in Zuidplas

Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde! Het steunpunt Mantelzorg van ZO! organiseert in november waarderingsactiviteiten. Dit doen ze voor zowel volwassen mantelzorgers als voor jonge mantelzorgers!
Volwassen mantelzorgers kunnen kiezen uit de volgende activiteiten of een voucher:


• Tapas: Woensdag 9 november van 18.00 tot 21.00 uur
Een avondje vol smaak. Bij brasserie Florijn in Moordrecht kun je heel veel verschillende tapas proeven.
• High Tea: Donderdag 10 november van 13.00 tot 15.00 uur
Een middagje high-tea met heel veel lekkers en ook een unieke theeproeverij, laat je verrassen in Moerkapelle bij Op Moer.
• Terrarium: Zaterdag 12 november van 10.00 tot 12.00 uur of van 14.00 tot 16.00 uur
een creatieve workshop. Maak jouw eigen terrarium met groen en decoratie in ’t Blok in Nieuwerkerk aan den IJssel.
• Biologisch pakket-voucher
Met de voucher van Boer & Buurt kun je zelf een lokaal biologisch pakket samenstellen. Veel groente en fruit komt rechtstreeks van de akker in Zevenhuizen waar jij het door jou zelf samengestelde pakket mag ophalen.

Ben je mantelzorger in Zuidplas dan nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan één van de activiteiten of vraag de voucher aan om lekker te kunnen genieten van duurzaam, ecologisch en eerlijk eten. Bel of app dan naar Karin 06-83590780 of stuur een mailtje naar k.vanveen@stzo.nl o.v.v. waardering mantelzorg. Deelname is gratis, maar ben je toch niet aanwezig zonder geldige reden dan brengen wij kosten in rekening.


Waardering jonge mantelzorgers in Zuidplas
Ook voor jonge mantelzorgers zijn superleuke activiteiten georganiseerd.

Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen op zaterdag 5 november tussen 12.15 uur en 12.30 uur naar de Meidoorn 1a komen. We gaan dan eerst onze buikjes vullen met een frietje en daarna gezellig knutselen! We gaan deze middag aan de slag met hele mooie bouwpakketjes. Tussendoor drinken we limonade om daarna weer door te gaan met het bouwen. Tussen 15.15 uur en 15.30 uur kan je weer worden opgehaald. Kom je ook gezellig meedoen?

Let op: Jonge mantelzorgers op de basisschool die zelf een diagnose hebben, doen deze keer niet mee. Wil je wel meedoen aan een activiteit? Laat je ouders dan even een berichtje sturen aan annelies.simons@stzo.nl om te informeren naar het alternatief.

Ben je 13 plus en mantelzorger? Kom dan gezellig naar Moerkapelle! Wat gaan we daar doen? Kegelen en lekker eten met elkaar. We verwachten jou op 5 november tussen 17.30 uur en 18.00 uur bij dorpshuis Op Moer. We starten met kegelen. Van kegelen krijg je best trek dus gaan we een lekker frietje tussendoor eten. Daarna kegelen we nog een poosje en om 20.00 uur sluiten we weer af. Zorg dat je erbij bent!

Wil je meedoen aan het knutselen of kom je gezellig kegelen?
App dan naar Annelies om mee te doen 06-43030437