Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Veel buren blij gemaakt met een BuurBloemetje

Wie van jouw buren verdient een BuurBloemetje en waarom? Was de vraag die de afgelopen maand door Zuidplas Verbindt van Stichting ZO! online werd gesteld. Bij het invullen van het formulier kon je opgeven hoeveel BuurBloemetjes je willen ophalen tijdens de nationale burendag.

Vandaag 24 september is het nationale burendag en konden de bestelde buurbloemetjes opgehaald worden bij een van de 4 verdeelpunten in de dorpen van Zuidplas. Burendag is een landelijk initiatief waar ZO! graag aan meedoet. Want nog steeds hebben we liever een goede buur dan een verre vriend. Net zoals in 2020 wil Zuidplas Verbindt dat dit jaar vieren door op 24 september bloemen uit te delen.

Na het ophalen was het natuurlijk tijd om de buurbloemetjes bij de buren te brengen, met netjes een kaartje eraan gingen de aanvragers op stap. Om bijvoorbeeld een buurbloemetje te brengen die buur waar je altijd even kan aankloppen als je hulp nodig heb. Of diegene die zo nu en dan een maaltijd bij je afgeeft omdat ze dat over hebben. Maar ook buren die zorgen dat het pad waar je overheen moet lopen netjes wordt bijgehouden.

Al me al weer een zeer geslaagde actie van Zuidplas Verbindt, die daarnaast natuurlijk ook andere initiatieven heeft zoals de Lief & Leedstraat (maximale vergoeding 75 euro) of Buurtbudget (maximale vergoeding 500 euro)

Een uitgebreidere fotocollectie staat op Facebook – buurbloemetje 2022