Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Persconferentie over “Ruimte voor iedereen”

Vrijdagmorgen 23 september eind van de morgen gaf het college van Zuidplas een presentatie van het collegeprogramma 2022-2026 “Ruimte voor iedereen”. Zuidplas is één van de eerste gemeenten die een doelgericht collegeprogramma heeft opgesteld. Met dit programma zet het college vol in op een kansrijk, gezond, duurzaam, beleefbaar en groeiend Zuidplas.

In het collegeprogramma is vooral ook gekeken naar verbindingen naar elkaar, waardoor bijvoorbeeld bij van een nieuwe schoolgebouw (verantwoordelijkheid van wethouder Wybe Zijlstra) er ook nadrukkelijk contact wordt gezocht met collega wethouder Frans Klovert om te kijken of er ook in het gebouw ook ruimte kan worden gecreëerd voor een bibliotheek en met wethouder Daan de Haas voor de (verkeers) inrichting en het groen rond het gebouw.

In het vorige college zat eigenlijk alleen de zorg over meerdere wethouders verdeeld, bij de verdeling van aandachtsgebieden is nu nog meer gezorgd dat meerdere wethouders in meer of mindere maten moeten samenwerken.

Het collegeprogramma 2022-2026 “Ruimte voor iedereen” is gepubliceerd op de website van de gemeente: https://www.zuidplas.nl/collegeprogramma-van-burgemeester-en-wethouders