Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Middeleeuws feest tijdens dag van het park in Schollebos

Afgelopen weekend vond op zaterdag 22 en zondag 23 juni de Dag van het Park plaats in het Schollebos. Dit jaar werd het evenement omgetoverd tot een middeleeuws feest voor de hele familie, waarbij bezoekers gratis toegang hadden.

Het grote veld naast de Watervallei diende als decor voor een historische terugblik naar het jaar 1489, waarbij het verhaal van Jonker Frans van Brederode en zijn Hoekse opstandige edelen tot leven werd gebracht. De bezoekers werden verwelkomd door acht re-enactment groepen in hun 15e-eeuwse kampement, waar verschillende ambachten, een middeleeuwse heelmeester, en miniatuur replica’s van middeleeuwse blijdes te zien waren.

Het evenement bood een breed scala aan activiteiten, waaronder workshops zwaardvechten, middeleeuwse spelletjes, en het proeven van middeleeuwse hapjes. Er waren ook optredens van een middeleeuwse goochelaar, narren, en live middeleeuwse muziek. Wapendemonstraties door ridders en een spannende eindshow voor jonge ridders zorgden voor extra spektakel.

Naast het middeleeuwse kampement was er een Arts & Crafts markt met 24 lokale standhouders die hun mooiste waren tentoonstelden, waaronder houtbewerkers, schilders, een imker, en een goudsmid. Bezoekers konden genieten van diverse lekkernijen zoals vers gebakken brood, poffertjes, Surinaamse broodjes en BBQ-gerechten, evenals schaafijs en duurzame koffie. Het weekend vol historische beleving en familieplezier was een groot succes en trok veel enthousiaste bezoekers naar het Schollebos.