Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Hoogheemraadschap laat meer groen staan bij maaien bermen

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard vindt natuur erg belangrijk. Daar houden ze in hun werk ook rekening mee.

De komende maaibeurt van de wegbermen gaan ze zoals gebruikelijk aan de slag vanuit verkeersveiligheid, maar willen ook meer ruimte geven aan de natuur. Ze maaien de bermen waar het moet en minder waar het niet nodig is. Zo willen ze schade aan bomen en knotwilgen verminderen en de insecten en andere dieren een plek geven om te overwinteren.

Maai­en vanaf de weg
De maaiwerkzaamheden vinden plaats tussen 12 en 30 september 2022. Verkeer kan het werk passeren, maar het kan ook lokaal voor vertragingen zorgen.

Wen­nen, maar wel vei­lig
Daar waar het kan voor de verkeersveiligheid, willen ze meer groen in de bermen laten staan. Door anders te maaien krijgen bijen en andere insecten en dieren meer mogelijkheden om in de winter te overleven. In totaal verwachten ze dat ongeveer 10% zal blijven staan. Het zal ongetwijfeld even wennen zijn als niet overal even netjes is gemaaid. Wat ze wel heel belangrijk vinden, is dat het verkeersveilig is. Denkt u na een maaibeurt een plek te zien waar het zicht op de weg niet goed genoeg is door groen dat is blijven staan? Laat het hun dan weten via het meldingsformulier op www.schielandendekrimpenerwaard.nl