Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Resultaten van tweede dijkcontrole

In het weekend van 18 tot en met 21 augustus hebben de vrijwillige dijkwachten de kades opnieuw gecontroleerd op scheuren, verzakkingen of andere schades.

Dijkwachten helpen zo het hoogheemraadschap om schades op tijd te zien, zodat deze waar nodig snel kunnen worden gerepareerd. Tijdens deze tweede ronde dijkcontroles zijn een aantal bijzonderheden ontdekt. Het gaat dan om diepe of lange scheuren die zijn ontstaan. Een inspecteur van het hoogheemraadschap controleert deze plekken zelf nog extra. Gelukkig bleek de schade mee te vallen en is het (nog) niet nodig om te repareren. Uiteraard blijven ze de kades goed in de gaten houden.

Extra con­tro­le door dijk­wach­ten
Komende periode blijft het nog even droog. Er valt nog wel eens een buitje, maar het is niet echt veel. Daarom is onze verwachting dat dit jaar zeker in de buurt zal komen van de recordjaren 1976/2018. Het betekent voor ons dat we extra alert blijven. Om de kades goed in de gaten te kunnen houden, plannen ze een derde inspectieronde in voor de dijkwachten. Deze is tussen donderdag 8 en zondag 11 september. Zo blijven ze scherp op mogelijke schades en blijven ze zorgen voor droge voeten in ons gebied.