Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

Binnenkijken bij de crisisnoodopvang

Zaterdag 27 augustus mochten belangstellenden een kijkje nemen in de crisisnoodopvang welke is ingericht door de gemeente Zuidplas en de veiligheidsregio Hollands Midden in sporthal Zuidplas in Moordrecht.

Er werden rondleidingen gegeven en daarnaast kregen de belangstellenden uitleg over hoe het er vanaf 1 september aan toe zal gaan. Ook zijn er delen rond het terrein afgezet, zodat die opgevangen mensen in alle rust kunnen verblijven in de sporthal.

De crisisnoodopvang zal in gebruik zijn van 1 september tot 1 oktober en zullen zogenaamde ‘nareizigers’ opvangen. Vluchtelingen uit heel de wereld die een verblijfsvergunning hebben gekregen, kunnen binnen drie maanden gezinshereniging met hun man, vrouw, partner en/of kinderen aanvragen. Zij worden nareizigers genoemd. Voor de samenstelling van de groep betekent dit dat wij vooral vrouwen (en heel soms mannen) met minderjarige kinderen gaan opvangen. De groep welke vanaf 1 september in Moordrecht zal worden opgevangen bestaat uit ongeveer 60 asielzoekers, waarvan ongeveer 40 minderjarige kinderen. Voor deze kinderen zal in overleg met scholen de oude kantine van de voetbalvereniging worden gebruikt om les te geven.

Er zijn al heel veel vrijwilligers, maar de gemeente zoek voor een aantal activiteiten nog wel vrijwilligers, dit is serveren van maaltijden, ondersteuning bij het onderwijs en voor sport en spel. Wilt u zich aanmelden, dan kan dit via Zuidplas – Aanmelden als vrijwilliger crisisnoodopvang