Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Succesvolle rommelmarkt in Nieuwerkerk aan den IJssel: € 43.650,- opgehaald

Op 25 mei 2024 vond de jaarlijkse rommelmarkt plaats in Nieuwerkerk aan den IJssel, georganiseerd door de Hervormde Gemeente. Van 09:30 tot 15:00 uur konden bezoekers snuffelen tussen de vele kramen op het kerkplein van de Nieuwe Kerk aan de J.A. Beijerinkstraat 53. De opbrengst van de markt gaat naar diverse goede doelen en de eigen gemeente.

Voor half tien stonden de eerste bezoekers al ongeduldig voor de gesloten hekken te wachten. Zodra de hekken om half tien opengingen, rende een aantal mensen naar de kramen om als eerste de beste koopjes te bemachtigen. Ondanks het wisselvallige weer was het minder druk dan de voorgaande jaren, maar de sfeer bleef goed.

De verschillende kramen deden uitstekende zaken. Pannenkoeken en hamburgers vonden gretig aftrek, wat bijdroeg aan de gezellige sfeer. Dit jaar waren er geen meubels te vinden, maar er waren wel veel andere interessante artikelen aanwezig. Om 12 uur begon de veiling van een aantal duurdere items, wat extra spanning en opwinding met zich meebracht. Tussendoor werden er loterijen gehouden waarbij bezoekers mooie prijzen konden winnen. De totale opbrengst van de rommelmarkt was een indrukwekkende € 43.650,-.