Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

34ste Hollands IJsselrit trekt veel bekijks en genieters

Zaterdagmorgen vertrok om half 10 de 34ste Hollandsche IJsselrit vanaf het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel. Tientallen oldtimers en oude motoren vertrokken voor een tocht van bijna 100 kilometer door de regio. Het startschot werd gegeven door burgemeester Han Weber, die daarna ook zelf in een van de auto’s stapte om de gehele tocht mee te rijden. Voordat de auto’s vertrokken, kwamen veel mensen een kijkje nemen en werden alle auto’s door behoorlijk wat mensen op de foto gezet. Na het startschot was het tijd om de motoren te starten en daadwerkelijk onderweg te gaan. Het eerste deel van de route ging over de dijk richting Moordrecht en vervolgens verder richting de Nieuwkoopse Plassen, waar de lunch werd gegeten bij restaurant Tijsterman.

Van daaruit reed men weer terug richting Zuidplas en via Moerkapelle en Zevenhuizen kwam men uit bij bouwbedrijf Valkenburg in Nieuwerkerk aan den IJssel, het traditionele eindpunt van de Hollandsche IJsselrit. Hier kon men nog iets drinken, een ijsje eten en er stond een patatkraam. Natuurlijk kon iedereen ook nog even napraten over de rit en konden andere belangstellenden de oldtimers nog even bewonderen.

Een fotocollectie is te vinden op: Facebook en ook een video van het vertrek vanaf het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel: Facebook