Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

Mediterraans Moordrecht van 20 augustus 2022

Vandaag kwam Thomas Schouten (de kinderburgemeester) en wethouder Frans Klovert naar Moordrecht om Mediterraans Moordrecht officieel te openen. Ondanks dat er de afgelopen periode al verschillende activiteiten waren in het kader van Mediterraans Moordrecht waren er op deze dag meerdere activiteiten. De ochtend begon met een mini montmartre voor de deur van de galerie van mevrouw Boon, maar ook op andere plekken in de oude dorpskern, waren schilders met hun ezel en canvas neer gestreken en geven kleine demonstraties. En ook andere creatievelingen lieten hun kunstje zien aan het publiek.

Ook Thomas en Frans liepen een rondje langs de schilders en andere kunstenaars.

Op het Veerplein verzorgde Atelier Teuneke een creatieve workshop voor kinderen, waar ze lekker konden kliederen en knutselen en een zonnig kunstwerk konden maken. Begin van de middag kon er jeu de boules worden gespeeld op het Kerkplein (dit kan ook de komende twee zaterdagen nog).

Ook was er muziek van Dameskoor Eigen Wijs en Shantykoor De Moordtzangers. Gezamenlijk brachten zij de muziek die beide koren in hun repertoire hebben ten gehore. Iedereen kon komen kijken en luisteren en er was gezorgd voor nummers welke gezellig meegezongen konden worden.

Alle kunstenaars die meededen aan Mini Montmartre konden om 16 uur hun schildersdoeken of andersoortig werk oppakken en op het Kerkplein uit stallen. Zo ontstond een open expositie in de buitenlucht, die ongetwijfeld veel kleur brengt aan het pittoreske Kerkplein. The Great Kiskadees zorgden voor gezellige muziek.

En om 20 uur was het de beurt aan Boudewijn Zwart, de bekendste beiaardier van Nederland, om samen met de eigen beiaardier van de Dorpskerk, Midori Conneman, en speelde de twee samen mediterraanse carillonmuziek.

Een uitgebreide fotocollectie van de activiteiten in de morgen is te vinden op: Facebook – fotocollectie