Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Zonnebloem (afdeling Nieuwerkerk) maakte uitje naar de Keukenhof

Een dag gevuld met bloemenpracht en Hollandse tafereeltjes, ondersteund door de gemeente Zuidplas en de onvermoeibare inzet van vrijwilligers, maakte het uitstapje naar de Keukenhof tot een onvergetelijke ervaring voor de deelnemers van De Zonnebloem.

Afgelopen woensdag vertrokken twee bussen vol deelnemers en vrijwilligers vanaf de opstapplaatsen aan de Dianthus en de Meander. Het uitstapje, georganiseerd in het kader van 75 jaar De Zonnebloem, was een langverwachte gebeurtenis die maanden van voorbereiding vereiste. De gemeente Zuidplas droeg bij aan de financiering, terwijl de busmaatschappij extra’s toevoegde aan het vervoer.

Opvallend was de steun van vijf studenten en een docent van Yuverta MBO Dordrecht, die zich als vrijwilligers toevoegden aan het team. Met hun achtergrond in de groene opleiding LSK, Leefbare Stad & Klimaat, brachten zij een extra dosis enthousiasme en expertise mee.

Het uitstapje verliep vlekkeloos dankzij de zorgvuldige organisatie. Deelnemers werden voorzien van Zonnebloem badges en het in- en uitladen van rollators verliep efficiënt. Bij aankomst werd er genoten van heerlijk appelgebak, waarna de ontdekking van het park kon beginnen.

Vrijwilligers, waaronder een aantal die zich eenmalig beschikbaar hadden gesteld, leidden de deelnemers door de prachtige bloemenzee van de Keukenhof. Een uitgebreide lunch werd door niemand overgeslagen, terwijl sommige deelnemers hun dankbaarheid uitten voor het feit dat ze eindelijk de kans kregen om de Keukenhof te bezoeken, iets wat ze zelf niet meer hadden kunnen regelen.

Na een dag vol indrukken en tevreden glimlachen werden de deelnemers rond half vier weer in de bussen geladen, klaar voor de terugreis naar huis. Rond vijf uur was iedereen veilig thuis afgeleverd.

De voldoening van deze geslaagde dag werd gedeeld door zowel de deelnemers als de vrijwilligers. Een hartverwarmend appje van een van de vrijwilligers getuigde van hun waardering voor de goed georganiseerde dag. Met steun van de gemeente en de tomeloze inzet van vrijwilligers werd dit uitstapje naar de Keukenhof een onvergetelijk succes voor iedereen die erbij was.

Foto’s: Loes Diehl en Ria Kemp