Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Vermoedelijk harddrugs en vuurwapen aangetroffen

Dinsdag 19 maart 2024 hebben de gemeente Zuidplas, Omgevingsdienst Midden Holland, politie en Stedin een integrale controle uitgevoerd bij verschillende bedrijven in de gemeente Zuidplas. Aan de 1e Tochtweg in Nieuwerkerk aan den IJssel controleerden de toezichthouders en politie meerdere containers en opslagloodsen. In een container troffen zij vermoedelijk een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs en een vuurwapen aan.

Daarnaast constateerde de omgevingsdienst meerder milieuovertredingen op andere plekken op het terrein. Zo lag onder meer een grote hoeveelheid gebroken asbesthoudend materiaal op het terrein. Dat was kennelijk bedrijfsmatig verwijderd zonder de benodigde veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. De politie verricht verder onderzoek naar de vondst op de 1e Tochtweg. Ook op de Maalderij in Nieuwerkerk aan den IJssel werden meerdere bedrijfspanden en opslagunits gecontroleerd. Daar werden geen grote misstanden aangetroffen.

Burgemeester Han Weber is geschrokken van de vondst: “Er gaat veel geld om in de drugshandel. Opnieuw blijkt dat deze criminele handel gepaard gaat met excessief geweld. Dat ook het milieu en de gezondheid in gevaar gebracht wordt door de milieuregels niet in acht te nemen, is zorgelijk! Ik neem het hoog op en zal ook hier passende maatregelen nemen om de bekendheid van dit terrein in het criminele circuit te doorbreken en de openbare orde en veiligheid te herstellen”.

Integrale controle
Integrale controles zijn veelal onaangekondigd. Deze controles zijn in eerste instantie bedoeld om te controleren op onder meer bouw-, brandveiligheid- en milieuvoorschriften en navolging van het bestemmingsplan. Als de toezichthouders en politie hierbij ondermijnende criminaliteit constateren, wordt hierop direct doorgepakt.