Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Lions muzikaal spektakel Queen in Concert

Na een stilte van 10 jaar blies Lionsclub Zevenhuizen het voorjaarsconcert nieuw leven in met “Queen in Concert”. Op zaterdagavond 2 maart 2024 was de Hervormde Kerk in Zevenhuizen omgetoverd in de muziekzaal waar klassiek rock ontmoet.

Tien jaar geleden was het inmiddels, maar voor de nieuwe editie van het voorjaarsconcert van Lionsclub Zevenhuizen blijkt de animo nog steeds zeer groot te zijn. Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude onder leiding van Madeleine Boertje met medewerking van Bernd van den Bos verzorgden een spetterend optreden in de tot muziekzaal ingerichte en sfeervol verlichte Dorpskerk Zevenhuizen, die tot de nok toe gevuld was met verwachtingsvol gestemde bezoekers.

Lionslid José de Wit, lid van de concertcommissie, blikt tevreden terug. “Ik heb louter positieve verhalen gehoord van het publiek”, glimlacht hij, “en we zijn blij dat we als Lionsclub Zevenhuizen dankzij het publiek en onze sponsoren een cheque van €2.500 hebben mogen overhandigen aan Stichting Zuidplas Helpt. Deze stichting biedt een helpende hand aan mensen in Zuidplas die incidentele, schrijnende of bedreigende nood ervaren.” Als verrassing werd dit bedrag nog verdubbeld door een schenking van de Rommelmarktcommissie van de Hervormde Gemeente Zevenhuizen.

Nummers als ‘Barcelona”, een speciaal gearrangeeerde versie van “We are the champions” en het ontroerende “Who wants to live forever” brachten het publiek in vervoering. Met als slotstuk het bombastische “Bohemian Rhapsody” was het duidelijk dat het publiek volop had genoten van het optreden van zowel Ons Genoegen als Bernd van den Bos op vleugel. Deze laatste betoverde de zaal met zijn fenomenale improvisaties van door het publiek aangevraagde Queen nummers.

De Wit: “We zullen het concert natuurlijk nog evalueren. Gezien het enthousiasme van het publiek acht ik de kans groot, dat we, onder het ons bekende motto ‘We Serve’, volgend jaar weer het voorjaarsconcert organiseren”. Lionsclub Zevenhuizen organiseert naast het voorjaarsconcert ook de plantenmarkt, de Lions Rottemerenloop en de Lions Zuidplas Rally. Meer informatie via www.lionsclubzevenhuizen.nl