Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Zuidplas wisselt minicontainers van 120 liter naar 140 liter

Een aantal huishoudens van de gemeente Zuidplas maakt nog gebruik van minicontainers van 120 liter voor het aanbieden van GFT+E (groente-, fruit- en tuinafval + etensresten). Deze minicontainer is oud en mag (vanwege de hoogte van de container) volgens de Arbowet en huidige inzamelvoertuigen niet meer gebruikt worden. Om deze reden heeft de gemeente Zuidplas besloten om alle minicontainers van 120 liter in de gemeente te vervangen voor een minicontainer van 140 liter.

Uitvoering werkzaamheden
Het project wordt in opdracht van de gemeente Zuidplas uitgevoerd door de bedrijven Engels Logistiek en DVL. Het wisselen van de containers wordt in fases uitgevoerd. Eind januari 2024 start het project in de kern Nieuwerkerk aan den IJssel. Zodra de werkzaamheden in deze kern zijn afgerond worden de werkzaamheden in de overige kernen uitgevoerd. De bewoners worden hierover op een later moment geïnformeerd.

Huishoudens met een minicontainer van 120 liter die geregistreerd staan ontvangen een brief met inhoudelijke informatie over de containerwisseling.

Heeft u geen brief ontvangen
Huishoudens in Nieuwerkerk aan den IJssel met een minicontainer van 120 liter die na maandag 12 februari 2024 nog geen brief hebben ontvangen, worden verzocht zo snel mogelijk contact op te nemen met Engels Logistiek via 085-1063505 (op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur).

De minicontainer van 120 liter is te herkennen aan de opdruk van ‘120 liter’ op de rand van de bovenkant van de container.

Wisseling van de minicontainers
Huishoudens die een minicontainer van 120 moeten omwisselen, ontvangen eerst de nieuwe minicontainer van 140 liter. Op een later moment wordt de oude minicontainer van 120 liter aan huis opgehaald. Voor het afleveren en ophalen van de minicontainer hoeft de inwoner niet thuis te zijn.

Meer informatie
Voor meer informatie over de containerwisseling kunt u terecht bij het bedrijf Engels Logistiek via 085-1063505 (op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur).