Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Hoogheemraadschap meldt: Hoogwaterpiek voorbij

Sinds donderdagavond zijn verschillende acties genomen om de mogelijke nadelige gevolgen van het hoge water tegen te gaan. Het sluiten van de Maeslantkering bij Hoek van Holland heeft uiteindelijk gezorgd voor een verlaging van de hoogste waterstand van ongeveer 70 centimeter in ons gebied. Dit heeft ervoor gezorgd dat we alle maatregelen weer snel terug konden draaien.

Terug naar ‘normaal’
Toen het waterpeil in de nacht van donderdag op vrijdag flink daalde, is de Veerpoort in Schoonhoven weer geopend. Vrijdagmorgen zijn de meeste coupures (tijdelijke afsluitingen) en big bags (grote zakken zand) in de Stormpolder weer verwijderd. De Maeslantkering is vrijdagnacht rond 03.00 uur weer geopend en ook de Hollandsche IJsselkering (Algerakering) is sinds vrijdagmorgen 06.00 uur weer open.

Trots op medewerkers en samenwerkingspartners
Ze zijn trots op iedereen die zich afgelopen dagen heeft ingezet om hun gebied voor te bereiden op de hoge waterstanden. Denk hierbij aan de medewerkers die in de kou en regen in het veld acties hebben ondernomen, maar ook aan medewerkers die op afstand aan de slag waren.

Ook zijn ze trots op de samenwerking met de vele andere (overheids)organisaties. Denk bijvoorbeeld aan gemeenten (Krimpenerwaard, Rotterdam), veiligheidsregio, Rijkswaterstaat, aannemers (die hun helpen bij plaatsen coupures en big bags) en niet in de laatste plaats de bedrijven in de Stormpolder waar tijdelijke afsluitingen moesten worden geplaatst.