Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Sinterklaasintocht in Nieuwerkerk aan den IJssel 2023

Nieuwerkerk aan den IJssel heeft afgelopen zaterdag een feestelijke Sinterklaasintocht beleefd, waar jong en oud volop van hebben genoten. De festiviteiten begonnen rond 12.00 uur met een spetterend optreden van Rend Dance op het Oude Dorp, ter hoogte van de gele brug. De energieke dansshow zette meteen de toon voor een vrolijke dag.

Rond 12.45 uur kwam de boot van Sinterklaas in de buurt van het Oude Dorp. Het laatste stukje lukte bijna niet, door problemen bij het openen van de gele brug. De goedheiligman en zijn kleurrijke gevolg, met o.a. een pietenband, werden hartelijk ontvangen door burgemeester Han Weber en kinderburgemeester Saar Hoogendoorn. Sinterklaas maakte te voet zijn opwachting vanaf de Gele Brug en begaf zich richting Dorpstraat 1, waar hij door een enthousiaste menigte werd verwelkomd. Waarbij hij en de pieten veelvuldig op de foto zijn gegaan, daarnaast deelde de pieten zakjes met strooigoed uit.

Om 13.45 uur vervolgde Sinterklaas zijn tocht richting winkelcentrum Dorrestein, waar hij een wandeling door het centrum maakte en onderweg een bezoek bracht aan “De Oase”. De straten vulden zich met vrolijke klanken en blije gezichten.

Een fotocollectie van de dag is te vinden op: Facebook