Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Woning aan de Vlist 3 maanden gesloten wegens overtreding opiumwet

Vandaag is op last van de burgemeester voor 3 maanden een woning gesloten aan de Vlist te Nieuwerkerk a/d IJssel. Dit na overtredingen Opiumwet.

๐‡๐ž๐ง๐ง๐ž๐ฉ๐ค๐ฐ๐ž๐ค๐ž๐ซ๐ข๐ฃ
Eerder werd door politie in de woning een hennepkwekerij ontdekt na een melding via meldmisdaad anoniem. Daarbij werden 2 verdachten heterdaad aangehouden. Ook werden zakken met geoogste hennep gevonden. Ter plaatse bleek door de aanwezige kwekerij ook sprake van een gevaarlijke situatie. Er was brandgevaar door ondeskundig geknutsel aan de elektriciteitsvoorziening waarbij onder meer kabels buiten de meters om ‘aangelegd’ waren. Stedin nam hier direct maatregelen en koppelde de installatie af. In de woning was ook een hoge concentratie koolmonoxide aanwezig, dat vormde groot risico voor de gezondheid van aanwezige personen en dieren.

๐•๐ž๐ซ๐ก๐ฎ๐ฎ๐ซ๐๐ž๐ซ
De woning werd onderverhuurd. Uit onderzoek is vastgesteld dat de verhuurder ingebreke is gebleven. Er bleek onder meer sprake van onvoldoende toezicht, geen goed zicht op de financiรซle situatie of achtergrond huurder, terwijl sprake was van buitensporige hoge huur. Ook werden contante betalingen geaccepteerd en was betalingsverkeer niet goed inzichtelijk. Onacceptabel, het zet de deur open voor criminele activiteiten. Hoewel de verhuurder aangaf tegoedetrouw te hebben gehandeld, ontslaat dit de verhuurder niet van zijn verantwoordelijkheid in het uitoefenen van goed verhuurderschap.

๐ƒ๐จ๐ž๐ฅ ๐ฌ๐ฅ๐ฎ๐ข๐ญ๐ข๐ง๐ 
Uit onderzoek bleek sprake van bedrijfsmatige handel in verdovende middelen. Het is daarom onder meer noodzakelijk de bekendheid van de woning als drugspand in het criminele circuit weg te nemen. De handel in onder andere hennep neemt ook excessief geweld met zich mee. Om risico’s op represailles e.d. te voorkomen en rust in de directe omgeving te houden, is sluiting van de woning gewenst.

Foto: politie Waddixveen-Zuidplas